Tema: Participarea Primului-ministru Emil Boc la reuniunea Comitetului interministerial pentru absorbţia fondurilor comunitare


Primul-ministru Emil Boc a prezidat, astăzi, reuniunea Comitetului interministerial pentru absorbţia fondurilor comunitare

Primul-ministru Emil Boc a prezidat reuniunea Comitetului interministerial pentru absorbţia fondurilor comunitare

Primul-ministru Emil Boc a făcut astăzi, în cadrul Comitetului Interministerial pentru gestionarea fondurilor comunitare, o evaluare a sarcinilor care le revin instituţiilor cu atribuţii în gestionarea fondurilor europene pentru pregătirea documentaţiilor necesare auditării sistemului de management şi control din cadrul Programelor Operaţionale. Această evaluare a fost făcută în condiţiile în care Guvernul a stabilit data de 25 februarie ca termen limită pentru pregătirea tuturor documentaţiilor, astfel încât, în cel mai scurt timp, programele operaţionale neauditate încă de către Comisia Europeană să devină operaţionale.
Potrivit analizei făcute, fondurile comunitare absorbite până în acest moment sunt mult prea mici faţă de potenţialul de absorbţie pe care îl are România.
Pentru creşterea gradului de absorbţie a fondurilor europene, primul-ministru a solicitat tuturor coordonatorilor de programe operaţionale sectoriale ca până marţi, 17 februarie, dată la care este programată următoarea reuniune a Comitetului Interministerial, să fie finalizat graficul de absorbţie al fondurilor comunitare pentru 2009. De asemenea, primul-ministru a solicitat ca până la următoarea întâlnire să fie prezentată forma finală a proiectului de act normativ privind modificarea legislaţiei în domeniul achiziţiilor publice, în vederea reducerii birocraţiei şi a facilitării accesului la fondurile europene.

Informaţii de background:
În prezent, România are doar trei din cele şapte Programe Operaţionale Sectoriale auditate de către Comisia Europeană. Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice şi Programul Operaţional Sectorial Mediu au fost auditate la începutul acestui an, la 16 ianuarie. În timpul fostei guvernări, un singur Program Operaţional Sectorial a fost auditat de către Comisia Europeană, şi anume, Programul Operaţional Asistenţă Tehnică. Celelalte patru care nu au fost auditate încă de către Comisia Europeană sunt Programul Operaţional Sectorial Transport, Programul Operaţional Regional, Programul Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative şi Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.

 

Data: 10.02.2009

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s