SEMNAREA CONTRACTULUI DE FINANTARE PENTRU PROIECTUL „MODERNIZAREA SI REABILITAREA DRUMULUI DE CENTURÃ AL MUNICIPIULUI TÂRGOVISTE”


COMUNICAT DE PRESÃ

Ministerul Dezvoltãrii Regionale si Locuintei a semnat marti, 3 februarie 2009, la Târgoviste, contractul de finantare pentru proiectul„Modernizarea si reabilitarea drumului de centurã al municipiului Târgoviste”, derulat prin Programul Operational Regional. La eveniment au participat secretarul de stat în MDRL, Rãzvan Murgeanu, directorul Autoritãtii de Management a Programului Operational Regional, Gabriel Friptu, presedintele Consiliului Judetean Dâmbovita, Florin Popescu, si directorul ADR Sud-Muntenia, Liviu Musat. 

„Este un proiect important pentru municipiul Târgoviste si comuna Rãzvad si, de aceea, trebuie demarate procedurile de achizitie cât mai rapid pentru a putea începe lucrãrile de executie. Absorbtia fondurilor structurale este prioritatea ministerului. Este foarte important ca beneficiarii sã se mobilizeze pentru a trece la executia de lucrãri. Ministerul vã va asigura tot sprijinul în implementarea proiectului”, a declarat secretarul de stat, Rãzvan Murgeanu. 

Proiectul, având ca beneficiar Primãria municipiului Târgoviste în parteneriat cu Primaria comunei Rãzvad, judetul Dâmbovita, are o valoare totalã de 88.789.047 RON, din care 71.707.400,54 RON reprezintã valoarea eligibilã pentru finantare prin POR. Contributia financiarã a Uniunii Europene la realizarea acestui proiect, prin Fondul European de Dezvoltare Regionalã, este de 62.026.901,47 RON, 8.246.351,06 urmând a fi alocati din bugetul national iar 1.434.148,01 RON reprezentând contributia beneficiarului local. 

Durata de implementare a proiectului va fi de 40 de luni, urmând a avea ca rezultat modernizarea si reabilitarea drumului de centurã a municipiului Târgoviste cu o lungime de 13,808 km, reabilitarea si construirea a 4 poduri si pasaje, precum si reabilitarea a 4 sensuri giratorii.

sursa: mdlpl

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s