Ecologizare de peste un milion de euro pe Valea Jiului


sursa: http://www.administratie.ro

Primariile oraselor Lupeni si Petrosani au obtinut finantare din fonduri PHARE pentru un proiect care prevede ecologizarea zonelor montane Straja si Parang. Valoarea proiectului se ridica la peste un milion euro, din care 100.000 euro vor fi acordate de cele doua primarii. 
Proiectul, care va fi finantat printr-un program PHARE, are o valoarea de aproape 1.100.000 de euro, din care 480 mii euro vor fi alocati ecologizarii zonei Parang, fonduri nerambursabile. 

Si cele doua primarii, Lupeni si Petrosani, vor contribui la conditionarea ecologica a zonei cu aproape 100 mii euro, dintre acestia 54 mii euro fiind destinate zonei Parang. „In principal, prin implementarea acestui proiect se are in vedere cresterea calitatii mediului si punerea bazelor dezvoltarii durabile a zonei prin realizarea unui sistem eficace de colectare si transport al deseurilor din cele doua zone turistice, dar si administrarea directa a acestuia de catre administratia locala”, a precizat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani. 

Pentru zona Rusu-Parang, proiectul prevede executia a sase platforme de depozitare pentru cele 168 de eurocontainere si cele aproximativ 630 europubele, acestea fiind deja achizitionate. Termenul de finalizare a proiectului este luna mai a anului 2009.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s