Romania va cheltui doar jumatate din fondurile europene in 2008


sursa: Business Standard, 12 mai 2008

Romania va cheltui anul acesta doar jumatate din fondurile europene – adica 1,5 miliarde de euro din cele aproape 3 miliarde de euro alocate dupa aderare, a declarat secretarul de stat din Ministerul Economiei si Finantelor, Eugen Teodorovici, citat de Business Standard.

Pentru Programele operationale sectoriale, Romania a primit in acest an 1,8 miliarde de euro, iar pentru Programul de Dezvoltare Rurala au fost alocate 987 milioane de euro. Asadar, cele 1,5 miliarde euro care ar putea fi cheltuite in 2008 reprezinta doar jumatate din valoarea fondurilor disponibile.

Liviu Voinea, directorul executiv al Grupului de Economie Aplicata, considera ca situatia in 2008 este mai buna decat cea din 2007, cand, din cele 1,3 miliarde de euro alocate, nu s-a cheltuit nimic.

Pe de alta parte, Viorel Matei, presedintele Asociatiei Producatorilor Agricoli din Romania, considera ca fondurile europene pentru 2008 alocate prin Programul de Dezvoltare Rurala vor fi absorbite in proportie de 100%, ba chiar banii alocati nu vor ajunge pentru finantarea tuturor proiectelor.

Eugen Teodorovici a declarat pentru Business Standard ca, pana acum, s-au depus, prin Programul Operational Sectorial de Mediu, sapte proiecte majore – in valoare de 660 de milioane de euro -, dintre care au fost aprobate patru.

Pentru Programul Operational Sectorial de Resurse Umane au fost depuse 72 de proiecte, cu o valoare totala de peste 300 milioane de euro, iar pe POS-ul de Competitivitate s-au selectat 97 de proiecte.

Sursa: Business Standard

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s