Bani Phare furati de un fost edil


sursa: Romania Libera, Luni, 14 aprilie2008

Fostul viceprimar al municipiului Focsani din 2000-2004, Dan Radovici, a fost trimis in judecata printr-un rechizitoriu al procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia Teritoriala Galati. Radovici este acuzat de savarsirea infractiunilor de folosirea si prezentarea de documente si declaratii false in vederea obtinerii pe nedrept de fonduri de la bugetul Comunitatii Europene. Infractiunea este prevazuta in Legea privind prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie.
Dosarul fraudarii fondurilor europene de catre viceprimarul Radovici are la baza un program derulat la nivel judetean incepand din noiembrie 2002, program intitulat „… si NOI stim sa muncim!”. Partile implicate in acest program au fost Ministerul Dezvoltarii si Prognozei, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud-Est si Inspectoratul de Stat Teritorial pentru Persoane cu Handicap Vrancea. Proiectul viza integrarea socioprofesionala a unui grup de 30 persoane tinere, cu forme usoare de handicap, persoane institutionalizate intr-un centru de ocrotire aflat in coordonarea metodologica a ISTPH Vrancea. Valoarea totala a proiectului a fost de 61.326 euro, din care 49.060 euro erau fonduri europene nerambursabile. Proiectul s-a derulat pe parcursul anului 2003, cand comisia de selectare a ofertantilor pe proiect a avut de ales intre firmele SC Raia Serex SA, SC Danira Solar SA si SC Solar Construct SA. In toate trei, actionar majoritar, cu 60% din capital, erad Dan Radovici. Presedinta comisiei, Luminita Teodorescu, consilier judetean PSD si sefa ISTPH Vrancea, a ales SC Raia Serex SA pentru derularea proiectului.

 

Firma a fost aleasa chiar daca in clauzele contractuale se afirma ca „ofertantul sau candidatul trebuie sa declare, pe de o parte, ca nu exista nici un potential conflict de interese, iar pe de alta parte ca nu exista nici o legatura speciala cu alti ofertanti sau alte parti implicate in proiect”. Toate cele trei firme aveau datorii la bugetul de stat si nu puteau participa la licitatie.

» NUP pentru managerul de proiect
Luminita Teodorescu, in calitatea sa de manager de proiect, a fost cercetata de DNA Galati pentru comiterea infractiunilor de fals intelectual si fals in inscrisuri oficiale. Procurorii anticoruptie de la malul Dunarii au decis sa dea o solutie de NUP in cazul managerului deoarece „nivelul studiilor minime impuse pentru eliberarea unui certificat de calificare este motivul pentru care un astfel de act nu a putut fi eliberat tuturor cursantilor”.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s