Liber la banii UE


– Ministerul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale (MIMMCTPL) a lansat, ieri, Ghidurile pentru Investitii si Consultanta pentru intreprinzatorii care doresc sa acceseze fonduri europene nerambursabile. Practic, o data cu lansarea acestor „manuale de operare”, se da „startul” la accesarea fondurilor comunitare. Intreprinzatorii din Romania vor putea accesa, pana in 2013, suma de 1,07 miliarde euro, reprezentand fonduri europene nerambursabile.
Cele trei publicatii, disponibile in varianta electronica pe site-ul http://www.animmc.ro, abordeaza investitiile mici – „Ghidul pentru sprijin financiar de pana la 250.000 de euro” (n.r. aprox. 920.000 lei noi), investitiile mari – „Ghidul pentru sprijin financiar cuprins intre 250.001 si 1.500.000 euro” si consultanta – „Ghidul de sprijin pentru consultanta acordata intreprinderilor mici si mijlocii”.

„Trebuie, insa, sa precizez ca, intr-adevar, va fi suficient de multa birocratie, pentru ca trebuie sa urmam birocratia Bruxelles-ului, care este destul de stufoasa. Probabil ca acesta este un motiv pentru care agentii economici sunt usor susceptibili in a accesa fonduri europene. La intalnirile pe care le-am avut in numeroasele deplasari prin tara am recomandat sa fie folosite firme de consultanta, obisnuite cu cerintele Bruxelles-ului, pentru a nu aparea probleme, mai ales ca aceasta consultanta este o cheltuiala eligibila”, a explicat Ovidiu Silaghi (foto), ministrul pentru IMM-uri. (G.M.)

sursa: ziua.net

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s