Afaceri de partid pe bani publici


Edilul din Alba Iulia finanteaza cu fonduri de la buget firma unui bun amic de-al sau, fost consilier local, actualmente director al Agentiei de Mediu Alba
Primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava (foto), dirijeaza banul public catre firma unui bun amic de-al sau, fost consilier local, actualmente director al agentiei locale de mediu. Deja este de notorietate faptul ca municipiul Alba Iulia a devenit fieful PD-L, odata cu alegerea lui Mircea Hava in functia de primar, acesta aflandu-se la al treilea mandat si pregatindu-se pentru urmatorul. Un oarecare echilibru politic a functionat in oras, pana la data la care liberalul Teodor Atanasiu a devenit ministru al Apararii si apoi presedintele AVAS. Din acel moment, edilul orasului, membru al Partidului Democrat Liberal, a directionat toate contractele spre clientela politica si amicii sai, fara sa intampine prea mare opozitie in Consiliul local pe care il controleaza. Dupa firmele DPL, DELTACO, SALPREST, ELIS, NORDCONF OREST, GOTA si LUXTEN LIGHTING CO, a venit si randul SC LUXOR L.T.D. SRL, detinuta de fostul consilier local Vasile Todea, sa se infrupte din banii contribuabilului.

Anul trecut, Primaria a aprobat proiectul denumit „Imbunatatirea calitatii mediului prin reabilitarea si infiintarea unor spatii verzi in municipiul Alba Iulia”. Este vorba despre amenajarea a 7,63 ha de spatii verzi, intrucat municipiul sufera profund de pe urma distrugerilor datorate dezvoltarii economico – sociale din ultimii ani. Ani in care, in perioada 1993 – 1996, Hava a fost viceprimar, iar din ’96 a ocupat functia de primar plin, ceea ce denota ca distrugerile la care se face referire au primit girul sau.

Documentatia privind reabilitarea cu pricina i-a fost incredintata direct, fara nici un fel de licitatie, SC LUXOR L.T.D. SRL, la care Vasile Todea este unic asociat, sotia acestuia fiind trecuta in acte drept administrator.

Todea a fost consilier local pana in anul 2002, cand a demisionat pentru a se ocupa de afaceri. In paralel, insa, gratie apartenentei sale politice, a devenit director al Agentiei de Mediu Alba. Si, cum 90% din finantarea amenajarii celor sase zone din oras este asigurata de Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile (restul procentelor fiind platite de primarie), rezulta fara tagada ca amicul primarului Hava se afla intr-o flagranta pozitie de incompatibilitate. Printre consilierii opozanti primarului Hava circula zvonul ca ministerul va declansa o ancheta privind aceasta afacere, insa sperantele privind restabilirea legalitatii sunt deosebit de reduse. La fel s-a intamplat anul trecut si in cazul unor anchete anticoruptie, in urma carora Mircea Hava a fost scos basma curata.

Dan COSTE 

sursa: ziua.net

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s