Consiliul Judetean Caras-Severin deruleaza proiecte de 76 milioane euro


Consiliul Judetean Caras-Severin are in derulare 20 proiecte cu finantare europeana in valoare de aproximativ 76 milioane euro, a declarat presedintele CJ, Iosif Secasan.

Proiectele vizeaza, intre altele, imbunatatirea distributiei apei, canalizarea si tratarea apelor uzate din judet, reabilitarea infrastructurii turistice si dezvoltarea unui sistem de colectare selectiva a deseurilor pentru mai multe zone din Caras-Severin. Unul dintre proiecte vizeaza reabilitarea zonei industriale Valea Terovei – Resita, proiectul fiind pus in practica inca de anul trecut de Consiliul Judetean Caras-Severin in asociere cu Consiliul Local Resita. Termenul de finalizare al lucrarilor este de 18 luni.
Trei alte proiecte ce au in vedere dezvoltarea unui sistem de gestionare a deseurilor vor fi finalizate in 2008, in luna mai cel pentru zona turistica Semenic si in august pentru zona Oravita si Baile Herculane.

Tot in 2008, vor fi finalizate alte trei proiecte ale Consiliului Judetean Caras-Severin, respectiv, „Centrul de informare si promovare a atractiilor turistice Banat Garana”, „Centrul de coordonare si monitorizare a activitatilor de interventie in caz de dezastre Caras-Severin” si „Imbunatatirea accesului comunitatilor locale spre punctul de trecere a frontierei Naidas. Reabilitare DJ 571 C Naidas – Lescovita”.
In iulie 2008 vor demara alte lucrari prin proiectul ISPA, 2010 fiind termenul de finalizare a lor. Prin acest proiect va fi reabilitata statia de epurare a apei potabile Resita si statia de pompare Resita si va fi imbunatatit sistemului de distributie a apei si sistemul de canalizare in Anina, Baile Herculane, Bocsa, Caransebes, Moldova Noua, Oravita, Otelu Rosu si Resita. Totodata, este prevazuta imbunatatirea statiei de tratare a apelor reziduale (statia de epurare) Resita. Valoarea totala a proiectului este de peste 52,7milioane euro, din care 67% fonduri ISPA, Guvernul Romaniei 8% si consiliile locale asociate 25%.

De asemenea, cinci proiecte ale Consiliului Judetean Caras-Severin au fost depuse in data de 23 ianuarie 2008, la Biroul Regional de Cooperare Transfrontaliera si se afla in evaluare. Este vorba de „Evaluarea potentialului eolian, in partea de Sud a Banatului din perspectiva dezvoltarii durabile” (410.710 euro), „Promovarea resurselor de roci ornamentale ale Banatului Montan” (46.980 euro), „Dezvoltarea turismului tematic in Banatul Montan” (243.945 euro), „Imbunatatirea accesului comunitatilor locale spre punctele de trecere a frontierei. Consolidare DJ 581 Giurgiova – intersectia DJ586A” (1.060.000 euro) si Proiectul „Imbunatatirea capacitatii de interventie in caz de dezastre” (285.228 euro).

sursa: administratie.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s